Podrobný popis výletu cyklodrezinou s vlakom.

 

Celodenný výlet cyklodrezinou a vlakom

Výlet obsahuje spiatočnú jazdu cyklodrezinou z obce Hronec do Čierneho Balogu - výhybňa Šánske (10km) a spiatočnú jazdu Čiernohronskou železnicou na 2 trasách pre max. 4 osoby. 

Trasa cyklodrezinou má celkovú dĺžku 10 km s konečnou zastávkou na výhybni Šánske, kde je potrebné cyklodrezinu podľa pokynov otočiť, zaparkovať a uzamknúť.

Následne nastúpite na vlak v smere Šánske - Čierny Balog, ktorý vás odvezie priamo na stanicu Čiernohronskej železnice (4 km). V Čiernom Balogu sa môžete rozhodnúť, ktorou trasou budete pokračovať ďalej. Ak potrebujete poradiť, oslovte sprievodcu priamo vo vlaku, ktorý vás sprevádza cestou zo Šánskeho.

  • Zelená trasa vlakom smer Vydrovská dolina
    Ak sa rozhodnete pre návštevu Lesníckeho skanzenu vo Vydrovskej doline, prestupujete do druhého vlaku. Pozor Lesnícky skanzen je v roku 2024 uzatvorený a nie je možné z vlaku vystúpiť.

Čierny Balog – stanica ČHŽ

12:00

14:30

Vydrovo – Korytárske

12:30

15:00

Čierny Balog – stanica ČHŽ

12:45

15:15

  • Modrá trasa vlakom smer Dobroč
    Po príchode do Č. Balogu, ostávate sedieť v tom istom vláčiku. Po krátkej prestávke vlak pokračuje smer Dobroč. Táto trasa sa radí medzi svetové unikáty, vlak prechádza pomedzi futbalové ihrisko a tribúnu.

Čierny Balog - stanica ČHŽ

11:00

13:30

Dobroč 

11:30

14:00

Čierny Balog - stanica ČHŽ

11:50

14:20

Na štarte v o obci Hronec si môžete odparkovať svoje auto na námestí alebo pri pošte. Je tu k dispozícii reštaurácia Country house, potraviny a Turisticko-informačné centrum v drevenom vagóniku priamo v depe, kde sa požičiavajú cyklodreziny. Infocentrum má v ponuke taktiež suveníry, propagané materiály a doplkové služby k cyklodrezinám ako piknik balíčky a iné.   

Cyklodrezinu si musíte vopred rezervovať vo vybrané termíny: 29.6. - 1.9.2024 denne

Časové intervaly pohybu cyklodrezín:

Hronec – štart z depa

9:00

Výhybňa Šánske – nástup na vlak

10:30

Č. Balog: stanica ČHŽ – príchod

10:50

Č. Balog: stanica ČHŽ – odchod

14:30 / 15:30

Výhybňa Šánske  - nástup na cyklodrezinu

16:00

Hronec – príchod do depa

16:30


Pozorne si prečítajte:
 !Dôrazne žiadame o rešpektovanie jazdných časov vyhradených pre cyklodreziny. Nedodržanie pokynov je životu nebezpečné a hrozí stret s iným vozidlom na trati!

Ako sa pripraviť na cyklodreziny?

Čo je to cyklodrezina a ako sa používa?

Súhlas s PODMIENKAMI PREVÁDZKY CYKLODREZÍN

Cena celý deň cyklodrezina a vlak.: 80 €

Dostupných: 14 ks

V objednávke vyberte dátum a čas.